Keramiek kunstenaars...

Nieuws keramiek kunstenaars

Een kunstenaar, die nieuw werk heeft gemaakt, of nieuws heeft verschijnt op deze pagina, Twitter en Facebook. 

- Caroline Kuiper Den Ham, Nieuw

U kunt op de fotoslider klikken om op de pagina van de kunstenaar te komen of onderstaande lijst de kunstenaar opzoeken.

Selecteer een contactpersoon:

Ootmarsum - Atelier / Galerie Dechaux Glasdesign

Afbeelding contactpersoon

Contactpersoon

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • + 31 (0)6 10 918 338
  • http://www.dechauxglasdesign.nl/

Download gegevens als: vCard

Overige gegevens


Ootmarsum 
Atelier / Galerie, Dechaux Glasdesign, is een uniek ontmoetingspunt waar twee kunstenaars hun Glasdesign en Glas in lood ten toon stellen.

Van jongs af aan wilde Desirée Groot Koerkamp kunstenares worden. Ze volgde een opleiding voor autonome kunst en reclame om haar dromen waar  te maken.

Na wat om omzwervingen kwam ze in aanraking met gebrandschilderd glas, bij een glazenier. Haar passie voor de glaskunst was geboren. Na enkele jaren vooral het traditionele brandschilderwerk te hebben gemaakt was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met haar partner John Slagers zijn ze in 2004 een eigen glas atelier begonnen in Weerselo wat later uitgroeide tot een atelier / galerie glasdesign in Ootmarsum.


Sinds 2008 hebben ze hier een geheel unieke nieuwe brandschilder-techniek ontwikkeld, de 'Dechaux' techniek. Hiermee is het mogelijk gebrandschilderde panelen te maken met heldere kleuren en een geweldige transparantie. Deze panelen zijn zeer goed toepasbaar in de moderne architectuur, zoals glazen schilderijen, glazen wanden, deuren en tafelbladen. Panelen kunnen met een persoonlijke inbreng van opdrachtgever in opdracht worden vervaardigd.

Naast het traditionele glas in lood uit eigen atelier en restauraties van o.a. kerkramen geven ze met de 'Dechaux' techniek een geheel nieuwe aanvulling aan de glaskunst wereld. Desirée verwerkt verschillende thema's binnen de kleurrijke beeldtaal van haar ontwerpen en gebruikt de schilderkunst als afspiegeling van haar persoonlijke belevingswereld.


Werkwijze bij opdrachten

In de galerie is eigen "vrij" werk te zien, zo kunt u een goed idee krijgen van de mogelijkheden die verschillende technieken bieden. Ook is het bij ons mogelijk om kunstwerken in opdracht te laten maken. In nauw overleg met u als opdrachtgever komt er een ontwerp tot stand. Ook kunt u ervoor kiezen om d.m.v. computer bewerking een glaspaneel of ontwerp in uw eigen ruimte te plaatsen.NIEUWS - 20140325 - Desiree Groot Koerkamp (Dechaux Glasdesign) onthuld staatsie portret Willem-Alexander(door René Leget)

Desiree Groot Koerkamp (Dechaux Glasdesign) onthuld staatsie portret Willem-Alexander

Dat Dinkelland zich in kunstzinnig opzicht onderscheidt ten opzichte van andere gemeenten, bleek op 5 maart 2014 uit de onthulling van een in glas gebrandschilderde beeltenis van Koning Willem-Alexander. Hangen de meeste gemeenten een staatsieportret van de RVD aan de muur, in de Twentse gemeente koos men bewust voor een echt kunstwerk, dat de vorst op een kunstzinnige en naturalistische wijze verbeeldt.

De verrassende, veelkleurige glazen, bijna levensgrote beeltenis van koning Willem-Alexander kijkt fier en sfeervol glanzend de hal van het gemeentehuis van Dinkelland in. Desirée is blij en trots dat zij haar kunstenaarschap hiervoor mocht inzetten. Desirée heeft op de Kuiperberg ook een glas beeltenis van een andere Willem gemaakt: van Enschedese dichter Willem Wilmink

 

NIEUWS- 20120825 - Bote Holman en Dechaux Glasdesign creëren Kunstuurwerk
De kunstmarkt van Ootmarsum 2012 stond die jaar in het teken van 'Tijd voor kunst'. Ootmarsummer Bote Holman is met dit thema
aan de slag gegaan en heeft een uniek kunstuurwerk ontworpen. Overigens liep hij al jaren rond met dit plan, een astronomisch uurwerk.
Een astronomisch kunstuurwerk volledig berekend en ontworpen voor de stad Ootmarsum.

LEES HIER HET HELE VERHAAL MET FOTO'S
 

 

 

 

Contactformulier

Stuur een e-mail. Alle velden met een * zijn verplicht.

Recent toegevoegde kunstenaars

Riet Schaning van Jaarsveld
Beeldende Kunst - Enschede

 

 

Ali de Leeuw
Schilderkunst - Enschede